top of page

BASIC.
Schaapfulness

MINDFUL LEIDERSCHAP

Schaapfulness

Leid jouw team vanuit wijsheid en compassie met onze unieke training MINDFUL LEIDERSCHAP

Deze training is speciaal ontwikkeld voor management teams en leidinggevenden. Door samen schapen te hoeden ontwikkelen jullie diepgaand inzicht in de kracht van jullie leiderschap. De schapen spiegelen de impact van jullie begeleiding in al hun eerlijkheid. Zo krijg je direct feedback op de effectiviteit van jouw aanpak.

Schapen zijn meesters in Mindfulness. Ze leven helemaal in het moment en reageren zonder oordeel. In deze training leer je diezelfde houding te ontwikkelen in jouw leiderschap. We gaan niet mediteren, maar wel meer opmerkzaamheid ontwikkelen ten aanzien van:

 • Lichaamstaal

 • Omgang met stress

 • Impact op je medewerkers

 • Jouw unieke leiderschapsstijl 

In één dagdeel ontdekken jullie de positieve en transformerende impact van Mindful leiderschap voor jouw organisatie. Met de inzichten die je opdoet breng je jullie leiderschap naar het volgende niveau.

Herder Daniel Workshops-13_small.jpg

Is MINDFUL LEIDERSCHAP voor jou?

WIL JE...

 1. Dieper inzicht krijgen in de kracht van jouw leiderschapsstijl door schapen te hoeden?

 2. Meer inzicht in je omgang met stress en de begeleiding van stress onder je medewerkers? 

 3. Leren door middel van plezier en ontspanning in de buitenlucht

 4. Meer inzicht in de kracht van Mindfulness en opmerkzaamheid in jouw leiderschap?

Dan kun je er zeker van zijn dat jouw team zal profiteren van een Schaapfulness sessie!

Methode

METHODE

Een Schaapfulness sessie is zorgvuldig opgebouwd uit verschillende onderdelen. Met deze unieke methode verzekeren we je van een waardevolle ervaring en duurzame inzichten. Er is ruimte voor iedere deelnemer om in te gaan op zijn / haar eigen leiderschapsstijl. Door middel van prikkelende vragen, coaching en reflectie op het proces krijg je direct feedback op jouw kracht als leidinggevende.  

De totale duur van de training Mindful leiderschap is 4 uur. De opbouw is als volgt:

IMG_8271.jpg

THEMA'S

In deze Schaapfulness sessie gaan we onder andere in op:

01

Bewust leiderschap

Mindful Leiderschap begint bij zelfbewustzijn. Tijdens onze training leert u uw eigen gedachten, emoties en gedragingen te observeren en te begrijpen. Dit stelt u in staat om bewuste keuzes te maken en een positieve invloed uit te oefenen op uw team. U ontwikkelt de vaardigheden om met uitdagingen om te gaan, moeilijke beslissingen te nemen en effectieve communicatie te bevorderen.

03

Effectieve communicatie

Communicatie is een essentiële pijler van leiderschap. Tijdens onze training leert u helder en respectvol te communiceren, zowel verbale als non-verbale communicatie. U ontwikkelt vaardigheden om effectief te luisteren, feedback te geven en constructieve dialogen te voeren. Door bewuste communicatie te bevorderen, verbetert u de samenwerking en versterkt u de relaties binnen uw team.

02

Empathie en compassie

Als leider is het belangrijk om de behoeften, perspectieven en gevoelens van uw teamleden te begrijpen. Door middel van mindfulnesspraktijken leert u empathie en compassie te cultiveren. Dit stelt u in staat om een ondersteunende en inclusieve werkomgeving te creëren, waarin uw team zich gewaardeerd en gehoord voelt. Het resultaat is een hogere betrokkenheid, motivatie en tevredenheid binnen uw team.

04

Stress management

Leiderschap gaat vaak gepaard met uitdagende situaties en hoge verwachtingen. Onze training voorziet u van praktische tools en technieken om stress te beheersen en uw veerkracht te vergroten. U leert omgaan met druk, tegenslagen en veranderingen op een kalme en veerkrachtige manier. Dit stelt u in staat om effectief te blijven presteren, zelfs in veeleisende omstandigheden.

Wat levert het op?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische info

Alle details op een rijtje. Vind je niet de informatie die je zoekt?

Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur ons een mailtje.

3,5 uur sessie

Uitgebreide intake

Min 5 - max 15
deelnemers

Incl. koffie / thee

Deskundige begeleiding

April t/m november

• ADVIESGESPREK •

herder

Hi, IK BEN DANIEL

Ik ben je trainer bij Schaapfulness. Ik denk graag met je mee over de juiste invulling van jullie sessie. Heb je interesse in de training maar weet je nog niet precies waar jouw team behoefte aan heeft? Of heb je interesse in een op maat gemaakt programma? Dan kun je een advies - kennismakingsgesprek met mij inplannen. Samen verkennen we de mogelijkheden voor jullie situatie. 

VIDEO

Deze aftermovie van MINDFUL LEIDERSCHAP aan een groep topsporters in het Olympisch Stadion geeft een mooie indruk van dit unieke programma

*Met dank aan Topsport Community 

LOCATIE

We geven onze trainingen op de sprookjesachtige locatie LANDGOED CONFERENTIECENTRUM SAMAYA. Hier kunnen we jullie in alle rust en stilte ontvangen. In de prachtige landgoed tuin staan de schapen klaar voor de teambuilding. Tevens beschikken we op deze locatie over alle voorzieningen om jullie te voorzien van: 

VERGADERLOCATIE

LUNCH / DINER

BORREL

landgoed samaya

Ieder team is anders en daar houden we graag rekening mee. Voorafgaand aan de teambuilding hebben we altijd even contact over de inhoud. Zo zorgen we dat de sessie perfect aansluit op jullie wensen. Waar staan jullie met je team? Welke rol speelt de training in de rest van jullie (vergader)programma? Samen kunnen we de belangrijkste zaken vooraf even bespreken. Via het uitgebreide intake formulier geef je vervolgens aan met welke thema's jullie team aan de slag wil.

teambuilding outdoor

OP MAAT!

manou.jpeg

Manue, beleidsadviseur

"Nooit geweten hoe leuk het is om schapen te hoeden. Daniel begeleidde ons team zeer vakkundig, vanuit een mind-fulle houding observeerde hij, spiegelde hij en zette hij aan tot zelfreflectie en teamwork. Hoe ben jij in je team, wat neem je waar en welke rol ligt jou het meest? Een fantastische ervaring voor ons hele beleidsteam!"

Veel gestelde vragen
 • Moet je een goede conditie hebben om mee te doen?
  Een basis conditie en mobiliteit wel een voorwaarde voor deelname. De activiteiten zijn buiten en we bewegen veel tussen en met de schapen. Heb jij (of iemand in jouw team) een beperking en wil je weten of deelname voor jou toch mogelijk is? Neem gerust contact op dan denken we met je mee.
 • Is Schaapfulness niet gewoon hetzelfde als Mindfulness?
  Ja en nee. We combineren het beste uit teambuilding met schapen én Mindfulness. Mindfulness leert je om met aandacht te kijken naar wat er gebeurt in en om jou heen. Die kernwaarde is bij schaapfulness vertaald naar een oefening in 'opmerkzaamheid van de groepsdynamiek'. Hoe werken jullie samen? Wat valt je daar in op? Welke aspecten vind je prettig en welke niet. Het is aan jou om daarin je eigen wensen te leren kennen en uitspreken naar je team.
 • Werken jullie alleen met zakelijke gezelschappen?
  Dat klopt. Bij Schaapfulness hebben we in de loop der jaren specifieke expertise ontwikkeld voor de zakelijke markt. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van team processen en leiderschap ontwikkeling. Daarom kun je als particulier geen programma boeken.
 • Openingstijden
  Je kunt een training boeken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur. In het weekend is Schaapfulness gesloten.
 • Geven jullie ook trainingen in het Engels?
  De voertaal van de trainingen is Nederlands. We hechten veel waarde aan taal en bieden aandacht aan het nauwkeurig formuleren van de beleving. Ervaring heeft geleerd dat dat het beste gaat als deelnemers in hun eigen taal kunnen communiceren. Dat geldt echter ook voor de trainer. Om die reden geven we de voorkeur aan het Nederlands.
 • Ik ben zwanger, kan ik deelnemen?
  In principe kun je gewoon deelnemen als je zwanger bent. Wees je er wel van bewust dat op een schapenweide een verhoogde 'infectiedruk' heerst. De schapen poepen er. Onze schapen zijn echter ingeënt voor alle ziekten die besmettelijk zijn voor mensen. Heb je twijfels? Overleg dan vooraf even met je huisarts. NB: op de schapenweide is geen toilet. Informeer even of jouw programma ook in de kantoorvilla plaats vindt, uiteraard is daar wel een toiletgelegenheid.
 • Mijn groep is groter...
  We werken met groepen van minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers. Alleen zo kunnen we de optimale ervaring voor jullie team garanderen waarbij alle deelnemers voldoende aan bod komen. Deze groepsgrootte levert daarbij de beste inzichten op in groepsdynamiek en de kracht van jullie samenwerking
 • Wat doen we als het regent?
  Een echte herder doorstaat alle weersomstandigheden! Daarom gaat de training ook gewoon door als het regent. Advies is om je te kleden op de weersvoorspellingen. Draag vooral waterdichte schoenen (ook als er geen regen voorspeld is kan het gras nat zijn!). Alleen wanneer er code oranje word afgegeven door het KNMI wordt de training geannuleerd. Je kunt dan kosteloos omboeken naar een andere datum. De ervaring leert overigens dat de workshop ook heel leuk is in de regen. Als je je maar goed aankleed ;)
 • Is Schaapfulness het hele jaar beschikbaar?
  Het training seizoen loopt van april t/m november. In die maanden kun je een Schaapfulness sessie boeken. In de winter periode zijn we gesloten voor trainingen.
bottom of page