top of page

BASIC.
Schaapfulness

schapen drijven

TEAMBUILDING

Schaapfulness

COACHING

VERBINDING

STRESS
MANAGEMENT

INZICHT

ONTWIKKELING

In een 3,5 uur durende sessie leer je met je team een kleine groep schapen over een parcours te hoeden. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang dat jullie optimaal met elkaar samen werken. Onderweg kom je verschillende hindernissen tegen die jullie samenwerking op de proef stellen.

Original on Transparentkopie.png
schaap

Is Schaapfulness voor ons team?...

HERKEN JE DIT?

 1. Teamleden werken vaak remote en verliezen verbinding

 2. Werkdruk is hoog en het team heeft behoefte aan tools in de omgang met stress

 3. Er zijn veel wisselingen in het team geweest en men moet elkaar opnieuw leren kennen

 4. Veel verschillende karakters (dominant, afwachtend) moeten samen werken

Dan kun je er zeker van zijn dat jouw team zal profiteren van een Schaapfulness sessie!

Methode

METHODE

Een Schaapfulness sessie is zorgvuldig opgebouwd uit verschillende onderdelen. Met deze unieke methode verzekeren we jullie team van een waardevolle ervaring en duurzame inzichten. We zorgen ervoor dat alle deelnemers aan bod komen en dat ieders talent zichtbaar wordt in de samenwerking. De opbouw van jullie sessie is als volgt:

resultaat

WAT LEVERT HET OP?

Na een Schaapfulness sessie ga je naar huis met...

01

Stress management tools

Jullie ontwikkelen meer inzicht in het ontstaan van stress en wat daarvoor in jullie team de triggers zijn. Je weet hoe je signalen van stress kunt opmerken en wat daarop een gewenste reactie is. Jullie hebben meer regie over je eigen koers en kunnen stress beantwoorden met een bewuste reactie.

03

Verbinding

Schapen hoeden kun je alleen maar samen doen. In je eentje krijg je de schapen niet langs de hindernissen. Door samen obstakels te overwinnen en successen te delen ontstaat nieuwe verbinding in het team, of wordt de bestaande verbinding hersteld en bevestigd.

02

Inzicht in team - rollen

Meer inzicht in jullie rolverdeling zorgt ervoor dat je de verschillende expertise en talenten in het team bewust kunt inzetten. Er is ruimte voor zowel assertieve als sub-assertieve deelnemers en jullie hebben inzicht in de waarde van een juiste balans tussen die twee karakters. Er wordt veel aandacht besteed aan 'leren luisteren' naar elkaar. 

04

Kracht & valkuilen profiel

De schapen zijn een mooie spiegel voor jullie kracht als team én jullie valkuilen. Na jullie sessie hebben jullie niet alleen een helder beeld van jullie kwaliteiten en verbeterpunten, je hebt ze ook kunnen erváren. Dat maakt dat jullie definitie van teamwork 'belichaamd' wordt en op die manier verankerd in jullie bewustzijn. 

Wat levert het op?

• ADVIESGESPREK •

herder

Hi, IK BEN DANIEL

Ik ben je trainer bij Schaapfulness. Ik denk graag met je mee over de juiste invulling van jullie sessie. Heb je interesse in de teambuilding maar weet je nog niet precies waar jouw team behoefte aan heeft? Of heb je interesse in een op maat gemaakt programma? Dan kun je een advies - kennismakingsgesprek met mij inplannen. Samen verkennen we de mogelijkheden voor jullie situatie. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische info

Alle details op een rijtje. Vind je niet de informatie die je zoekt?

Kijk dan even bij de veelgestelde vragen of stuur ons een mailtje.

3,5 uur sessie

Uitgebreide intake

Min 5 - max 15
deelnemers

Incl. koffie / thee

Deskundige begeleiding

April t/m november

LOCATIE

We geven onze trainingen op de sprookjesachtige locatie LANDGOED CONFERENTIECENTRUM SAMAYA. Hier kunnen we jullie in alle rust en stilte ontvangen. In de prachtige landgoed tuin staan de schapen klaar voor de teambuilding. Tevens beschikken we op deze locatie over alle voorzieningen om jullie te voorzien van: 

VERGADERLOCATIE

LUNCH / DINER

BORREL

landgoed samaya

IMPRESSIE

Ieder team is anders en daar houden we graag rekening mee. Voorafgaand aan de teambuilding hebben we altijd even contact over de inhoud. Zo zorgen we dat de sessie perfect aansluit op jullie wensen. Waar staan jullie met je team? Welke rol speelt de training in de rest van jullie (vergader)programma? Samen kunnen we de belangrijkste zaken vooraf even bespreken. Via het uitgebreide intake formulier geef je vervolgens aan met welke thema's jullie team aan de slag wil.

teambuilding outdoor

OP MAAT!

capgemini_small.jpg

"Het schapen drijven is echt verrassend leuk en leerzaam. Daniel motiveert en laat je in een hele korte tijd ervaren hoe je een team beter met elkaar laat samenwerken op een heel natuurlijke en inspirerende manier. Een absolute aanrader!!"

Paul van Elst, Segmentlead

capgemini-logo.png

ERVARINGEN

"Daniel weet zijn training goed aan te passen aan de behoeften van de groep. Een leuke, originele maar vooral leerzame activiteit die ik zeker aanraad."

Rosanne van den Hurk

1280px-ProRail_logo.svg.png
rosannevandenhurk-3-MIDDEL.jpg
Veel gestelde vragen
 • Moet je een goede conditie hebben om mee te doen?
  Een basis conditie en mobiliteit wel een voorwaarde voor deelname. De activiteiten zijn buiten en we bewegen veel tussen en met de schapen. Heb jij (of iemand in jouw team) een beperking en wil je weten of deelname voor jou toch mogelijk is? Neem gerust contact op dan denken we met je mee.
 • Is Schaapfulness niet gewoon hetzelfde als Mindfulness?
  Ja en nee. We combineren het beste uit teambuilding met schapen én Mindfulness. Mindfulness leert je om met aandacht te kijken naar wat er gebeurt in en om jou heen. Die kernwaarde is bij schaapfulness vertaald naar een oefening in 'opmerkzaamheid van de groepsdynamiek'. Hoe werken jullie samen? Wat valt je daar in op? Welke aspecten vind je prettig en welke niet. Het is aan jou om daarin je eigen wensen te leren kennen en uitspreken naar je team.
 • Werken jullie alleen met zakelijke gezelschappen?
  Dat klopt. Bij Schaapfulness hebben we in de loop der jaren specifieke expertise ontwikkeld voor de zakelijke markt. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van team processen en leiderschap ontwikkeling. Daarom kun je als particulier geen programma boeken.
 • Openingstijden
  Je kunt een training boeken van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 19.00 uur. In het weekend is Schaapfulness gesloten.
 • Geven jullie ook trainingen in het Engels?
  De voertaal van de trainingen is Nederlands. We hechten veel waarde aan taal en bieden aandacht aan het nauwkeurig formuleren van de beleving. Ervaring heeft geleerd dat dat het beste gaat als deelnemers in hun eigen taal kunnen communiceren. Dat geldt echter ook voor de trainer. Om die reden geven we de voorkeur aan het Nederlands.
 • Ik ben zwanger, kan ik deelnemen?
  In principe kun je gewoon deelnemen als je zwanger bent. Wees je er wel van bewust dat op een schapenweide een verhoogde 'infectiedruk' heerst. De schapen poepen er. Onze schapen zijn echter ingeënt voor alle ziekten die besmettelijk zijn voor mensen. Heb je twijfels? Overleg dan vooraf even met je huisarts. NB: op de schapenweide is geen toilet. Informeer even of jouw programma ook in de kantoorvilla plaats vindt, uiteraard is daar wel een toiletgelegenheid.
 • Mijn groep is groter...
  We werken met groepen van minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers. Alleen zo kunnen we de optimale ervaring voor jullie team garanderen waarbij alle deelnemers voldoende aan bod komen. Deze groepsgrootte levert daarbij de beste inzichten op in groepsdynamiek en de kracht van jullie samenwerking
 • Wat doen we als het regent?
  Een echte herder doorstaat alle weersomstandigheden! Daarom gaat de training ook gewoon door als het regent. Advies is om je te kleden op de weersvoorspellingen. Draag vooral waterdichte schoenen (ook als er geen regen voorspeld is kan het gras nat zijn!). Alleen wanneer er code oranje word afgegeven door het KNMI wordt de training geannuleerd. Je kunt dan kosteloos omboeken naar een andere datum. De ervaring leert overigens dat de workshop ook heel leuk is in de regen. Als je je maar goed aankleed ;)
 • Is Schaapfulness het hele jaar beschikbaar?
  Het training seizoen loopt van april t/m november. In die maanden kun je een Schaapfulness sessie boeken. In de winter periode zijn we gesloten voor trainingen.
bottom of page