top of page

Zo vind je de perfecte teambuilding in de natuur


In de hedendaagse drukke zakelijke omgeving is het versterken van teamgeest en het verbeteren van de samenwerking essentieel voor het succes van een organisatie. Een mooie manier om dit te ontwikkelen is door deel te nemen aan teambuildingactiviteiten in de natuur. De natuurlijke omgeving biedt vaak een verfrissende en stimulerende setting waarin teamleden hun samenwerking eens goed onder de loep kunnen nemen. Maar hoe kies je nu de beste vorm voor jullie teambuilding in de natuur? In deze blog geef ik je een aantal voorbeelden van teambuildingactiviteiten. Iedere activiteit heeft zo zijn voor en nadelen en na het lezen weet je precies welke activiteit het beste aansluit op de ambities van jouw team.1. Boogschieten:

teambuilding boogschieten

Boogschieten is een activiteit die nauwkeurigheid, concentratie en coördinatie vereist. Het is een uitstekende manier om teamleden te helpen hun focus te verbeteren en samen te werken om gezamenlijke doelen te bereiken. Door samen te oefenen en elkaar aan te moedigen, kunnen teams hun communicatie en teamdynamiek versterken.


Voordelen: Bevordert concentratie, coördinatie en teamwork. Creëert een competitieve en leuke sfeer.

Nadelen: Kan fysiek veeleisend zijn voor sommige deelnemers. Focus ligt mogelijk meer op individuele prestaties dan op teamwerk.


2. Roofvogel Workshop:

roofvogel workshop

Een roofvogel workshop biedt teamleden de kans om in contact te komen met majestueuze roofvogels en samen te werken in het trainen en vliegen van deze prachtige dieren. Deze activiteit bevordert vertrouwen, leiderschap en communicatie, terwijl teamleden leren om op elkaar te vertrouwen en te anticiperen op de behoeften van de roofvogels.


Voordelen: Versterkt vertrouwen, leiderschap en samenwerking. Biedt een unieke en memorabele ervaring.

Nadelen: Mogelijk angst voor deelnemers met vogelfobie. Vereist zorgvuldige instructies en begeleiding.3. Teambuilding Survival Skills in de natuur:

teambuilding survival skills

Door deel te nemen aan survival skills training in de natuur, leren teamleden essentiële overlevingsvaardigheden en ontdekken ze hoe ze effectief kunnen samenwerken onder uitdagende omstandigheden. Deze activiteit stimuleert teamwork, probleemoplossend denken en creativiteit, terwijl teamleden zich verbinden met de natuurlijke omgeving.


Voordelen: Bevordert probleemoplossend denken, creativiteit en teambuilding in uitdagende situaties. Versterkt zelfvertrouwen.

Nadelen: Fysiek en mentaal veeleisend. Kan stressvol zijn voor deelnemers die niet van outdooractiviteiten houden. Meer gericht op het doel van survival dan op het onderzoek van de samenwerking.


4. Kanoën of Raften:

teambuilding kanoen

Het gezamenlijk navigeren van een kano of raft op een rivier vereist nauwe samenwerking, communicatie en vertrouwen tussen teamleden. Door deze watersportactiviteiten uit te voeren, kunnen teams hun coördinatie en teamgeest versterken terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving om hen heen.


Voordelen: Vereist nauwe samenwerking, communicatie en vertrouwen. Biedt plezier en avontuur in de natuurlijke omgeving.

Nadelen: Kan watergerelateerde angsten veroorzaken. Risico op ongevallen bij onervaren deelnemers. Maar een klein deel van het jaar beschikbaar. 


5. Schapen Drijven:

teambuilding schapen drijven

Een van de meest unieke en impactvolle activiteiten voor teambuilding in de natuur is schapen drijven. Dit oeroude ambacht vereist samenwerking, communicatie en leiderschap om een kudde schapen te drijven naar een bepaalde bestemming. Schapen drijven biedt teamleden een unieke kans om te leren over teamwork, leiderschap en effectieve communicatie, terwijl ze ook genieten van de rustgevende en inspirerende natuurlijke omgeving. Daarbij is een schaapskudde een heel mooie symbool voor verbinding en vertrouwen in een team. De dieren spiegelen hun ervaring heel eerlijk. Ze geven jullie direct terug wanneer ze bijvoorbeeld te veel stress ervaren door jullie begeleiding. Daarin is schapen drijven als activiteit anders dan andere activiteiten: de schapen geven hun eigen oprechte feedback op jullie samenwerking. 


Voordelen: Bevordert samenwerking, communicatie en leiderschap. Unieke en traditionele ervaring in de natuur. Samen werken is werkelijk een voorwaarde voor succes. 

Nadelen: Lastig voor deelnemers met angst voor schapen / honden. 


Wat wil je ontwikkelen?

De beste manier om tot een geschikte keuze te komen is door jezelf af te vragen welke aspecten van de samenwerking je graag verder wilt ontwikkelen. Welke vorm van teambuilding zou je team daarbij het meest ondersteunen? Wil je de focus leggen op het versterken van communicatie, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, het stimuleren van samenwerking of iets anders? Overweeg welke activiteit het beste past bij de doelen die je voor je teambuildingervaring wilt bereiken en welke vaardigheden je team het meest wilt leren of verbeteren.


Kies je voor schapen drijven? Dan kun je bij Schaapfulness een onvergetelijke Teambuilding beleven. In onze workshops leggen we vooral de nadruk op het onderzoek naar jullie effectiviteit en persoonlijke voorkeuren in de samenwerking. Je wordt hierin begeleid door een ervaren teamcoach. Door middel van prikkelende vragen en observaties komen jullie samen tot waardevolle inzichten in de kracht van jullie samenwerking. Samen maken jullie hierin de vertaalslag naar jullie samenwerking op de werkvloer. Voor meer informatie over onze teambuilding programma’s klik hier. schapen hoeden teambuilding

Door te kiezen voor een teambuildingactiviteit in de natuur, kan jouw organisatie de banden tussen teamleden versterken, de samenwerking verbeteren en een positieve en productieve werkomgeving bevorderen.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page